Als je dit leest en jezelf nu afvraagt of jou schuldhulpverlening nodig hebt, dan zal je het waarschijnlijk nodig hebben. Maar het is natuurlijk lastig te bepalen wanneer je dat nou echt nodig hebt. Misschien vind jij het zelf nog niet in een heftig stadium maar jouw partner of omgeving wel. Hieronder vind je een aantal stellingen. Misschien zijn deze stellingen wel van toepassing op jouw persoonlijke situatie:

  • Je kunt de schulden die je hebt zelf niet meer regelen
  • Je boekhouding is niet in orde en dat kan op korte termijn niet geregeld worden
  • Er zijn zakelijke schulden die je niet meer kunt betalen
  • Je kunt betalingsverplichtingen niet meer nakomen
  • Je hebt een achterstand op betalingen van privé vaste lasten
  • Je hebt onbetaalde overige privé rekeningen
  • Er komen geregeld deurwaarders of incassobureaus aan de deur

Als je één of meerdere van deze stellingen op jou van toepassing zijn, dan heb je zeker schuldhulpverlening nodig. Het is altijd goed om zo snel mogelijk aan de bel te trekken. Oxyz staat jou bij in het proces, het maakt niet uit in welk stadium van schuldhulpverlening jij zit. Je hoeft geen torenhoge schulden te hebben om een traject met een schuldhulpverlener te staarten. Als jij het lastig vindt om met geld om te gaan en in de toekomst problemen voorziet is het ook verstandig om een schuldhulpverlener in te schakelen. Oxyz begeleidt niet alleen mensen in de schuld maar ook mensen met andere problemen met geld.

Schuldhulpverlening is geen schande

Je kunt natuurlijk altijd contact met Oxyz opnemen om te kijken of jij schuldhulpverlening kunt gebruiken. De meeste gemeenten vergoeden schuldhulpverlening dus voor de kosten hoef je het niet te laten. Het is een probleem wat het liefst vroegtijdig verholpen moet worden en daarbij is de hulp van een adviseur erg handig. Doordat de gemeenten schuldhulpverlening subsidieert is het wel belangrijk dat jij je aan een aantal verplichtingen houdt. Als er een afspraak gepland staat met de adviseur dan moet jij die nakomen. Ook ben je verplicht volgens de Nederlandse wet om de schuld uiteindelijk af te lossen. En wordt er als er een traject gestart moet worden om de schulden af te betalen een schuldregelingsovereenkomst tekent worden. Als er een traject gestart wordt en er is een overeenkomst getroffen met de schuldeisers is het ook jouw plicht om de schulden af te lossen en geen nieuwe schulden te maken.

Het doel van Oxyz is om goede schuldhulpverlening te bieden en jou niet in de schuldsanering terecht laten komen. Daarbij is het relevant om transparant te zijn tijdens jouw afspraken met jouw adviseur. Zodat het voor de adviseur goed te doen is om een realistisch plan te maken en een mogelijk voorstel te doen aan de schuldeisers.

De stappen om schuldhulpverlening aan te vragen 

Het is erg makkelijk om schuldhulpverlening aan te vragen. Je kunt op de website van Oxyz direct schuldhulpverlening aanvragen. Na het invullen van het aanmeldingsformulier zal er binnen enkele weken contact worden opgenomen. Het eerste contact zal telefonisch zijn om een kennismakingsgesprek in te plannen. Tijdens het kennismakingsgesprek zal de adviseur jou vragen om alle informatie omtrent de schulden en jouw financiële situatie.

Na de stap te hebben gezet om jezelf aan te melden zal het traject meteen van start gaan. Na het eerste gesprek zal een analyse worden gemaakt van de situatie. Dit zal jouw adviseur met jouw bespreken en daaruit zal een plan voor de toekomst volgen.

Schuldhulpverlening zal ervoor zorgen dat jij een schuldenvrije toekomst tegemoet gaat. Het zetten van de stap om schuldhulpverlening aan te vragen is misschien groot maar de positieve verandering die eruit voortvloeit is het meer dan waard. En je moet weten dat jij echt niet de enig bent, het is niet iets om je voor te schamen. Het is juist goed om schuldhulpverlening aan te vragen en te laten blijken dat jij zelf een stap richting de oplossing zet. Een schuldenvrije toekomst is voor iedereen met schulden een droom en Oxyz helpt jou daarbij om dat werkelijkheid te kunnen maken.

Oxyz staat voor een persoonlijke benadering

Het is belangrijk om te weten dat jij bij Oxyz persoonlijk benadert zal worden en niet constant in de wachtrij staat. Een persoonlijke adviseur zal altijd voor jou klaar staan en een steunpunt en klankbord zijn in deze moeilijke periode. Jouw adviseur zorgt voor de gemeende hulp en de nodige ondersteuning. Maar als jij schuldhulpverlening aanvraagt is er een duidelijk einde zichtbaar als het gaat om die moeilijke periode. Na het opzetten van het plan met de adviseur is er eindelijk duidelijkheid en stabiliteit op het gebied van jouw schulden. Gezamenlijk wordt er gewerkt aan een stabiele en schuldenvrije toekomst. Je kunt altijd een kosteloos, oriënterend gesprek aanvragen om te kijken of schuldhulpverlening voor jou de oplossing is.