Aanhanger

Naast een autorijbewijs kan ook het behalen van een heftruck certificaat interessant zijn. Er zijn verschillende werkgevers die er waarde aan hechten, als je op verschillende plekken binnen de organisatie kan worden ingezet. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om in het magazijn te werken, op een bouwplaats, enzovoorts. Het zijn slechts voorbeelden van plekken waar met heftrucks gewerkt wordt. Hoewel het niet verplicht is om een speciaal certificaat te behalen voor het besturen van een heftruck, zullen veel bedrijven hier een grote waarde aan hechten. Denk bijvoorbeeld ook aan de voorwaarden die door de ARBO worden gesteld. Deze organisatie wil dat bedrijven een veilige plek bieden voor medewerkers en heftruckbestuurders, wanneer er met heftrucks gewerkt wordt.

heftruck certificaat

Mogelijkheden bij het behalen van een heftruck certificaat

Bij het behalen van een heftruck certificaat worden verschillende mogelijkheden aangeboden. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om dit certificaat bij een goedkope aanbieder te halen. Vaak wordt dit echter afgeraden! Deze goedkope opleidingen zijn niet aangesloten bij het CBR, waardoor de kwaliteit hiervan aanzienlijk minder is. Daarbij zal een werkgever weinig waarde hechten aan een dergelijk certificaat. Verstandiger is het om deze reden, om bij een betrouwbare en wat duurdere rijschool rijlessen te volgen voor dit certificaat.

Certificaat halen in een paar dagen

Voor het behalen van je certificaat voor het besturen van een heftruck hoef je vaak maar een of twee dagen lessen te volgen. Zeker wanneer je al enige ervaring hebt, zal het behalen van dit certificaat geen problemen voor je opleveren. Het examen wat moet worden afgelegd bevat zowel theorie als praktijk. Een voorbeeld van een rijschool welke rijlessen aanbiedt voor het behalen van je heftruckrijbewijs is Osseforth. Kijk eens op hun website, om te zien uit welke onderdelen de cursus voor het behalen van dit certificaat bestaat. Het certificaat zal vervolgens 5 jaar geldig zijn.