Nu je bijna de trotse ouder gaat worden van een kersverse baby, is het belangrijk om na te denken over een aantal onmisbare producten, zoals een Maxi cosi. ‘Maxi cosi’ is de naam van het merk dat de welbekende draagbare kinderzitjes en autostoeltjes voor baby’s maakt. Inmiddels wordt de term Maxi cosi echter zo in verband gebracht met deze producten, dat we eigenlijk bij al dit soort kinderzitjes en autostoeltjes spreken van een Maxi cosi, ook als ze van een ander merk zijn. Er bestaan tegenwoordig een groot aantal verschillende soorten Maxi cosi’s.
Babykoop
Waarom heb ik een Maxi cosi nodig voor mijn baby?
Tegenwoordig reist men vaak met de auto naar verschillende plekken. En als er een baby komt, is dat niet anders. Denk maar aan een ritje naar de dokter, naar het kinderdagverblijf of naar opa en oma. De veiligheid van je baby is natuurlijk van de allergrootste prioriteit. Daarom wil je ook dat je kindje in de auto veilig en comfortabel zit. Hiervoor biedt de Maxi cosi een uitkomst. Al jarenlang staat Maxi cosi voor veilig vervoer van baby’s en peuters in de auto. Kinderen jonger dan negen maanden kunnen nog niet zelfstandig zitten. Daarom kun je ze niet los in de auto vervoeren. In een Maxi cosi ligt je baby in een comfortabele houding.

Waar kan ik de Maxi cosi nog meer voor gebruiken?
De Maxi cosi is vooral bedoeld als een autozitje voor baby’s, vooral omdat de allerkleinsten nog niet zelfstandig kunnen zitten. Ook wanneer je zelf geen auto hebt, is het verstandig om een Maxi cosi aan te schaffen voor wanneer je een keer met iemand anders meerijdt. Maar je kunt de Maxi cosi ook voor andere doeleinden gebruiken. Zo bestaan er onderstellen van kinderwagens waar je simpel je Maxi cosi op kunt vastzetten. Zo kun je de Maxi cosi ook als kinderwagen gebruiken.

Zijn er ook nadelen aan het gebruik van een Maxi cosi?
Het is niet aan te raden om je baby langer dan twee uur achter elkaar in de Maxi cosi te laten liggen. Dit heeft ermee te maken dat in de Maxi cosi de bewegingsvrijheid van je kindje beperkt wordt. Het is het beste om, nadat je baby in de Maxi cosi heeft gelegen, hem of haar daarna bijvoorbeeld in een bedje te leggen.