Wil jij agressie vermijden bij bijvoorbeeld het helpen als ambulancebroeder, dan kun je het bedrijf G4S benaderen

Helaas zien we vaak in het nieuws, dat hulpverleners, vaak aangevallen worden. Dat terwijl deze mensen alleen maar andere mensen willen helpen. Dat vind ik en vinden veel meer mensen echt te schandalig voor woorden.
Ambulancebroeders kunnen hier eigenlijk weinig aan doen, maar toch zijn er 5 tips waardoor zij niet onzeker overkomen. Het bedrijf G4S geeft deze tips online op de website.
De tips luiden als volgt:
1. Laat familie en vrienden helpen: Geef familie of vrienden het gevoel dat ze zichzelf nuttig maken. Dat voorkomt dat ze in dit geval, hulpverleners in de wegstaan.

  1. Neem een open en vriendelijke houding aan: Als omstander moet je een vriendelijke en besluitvaardige houding aannemen. Op deze manier voorkom je bepaalde situaties van onzekerheid.
  2. Let op uw ademhaling: Als je stress ervaart, dan ga je vaak hoger en ademhalen, let eens bewust op de ademhaling, zo kun je ervoor zorgen dat je agressie vermijden realiseert.
  3. Betrek anderen: je bent bij een ongeval vaak niet alleen, vraag iemand anders om je te helpen. Bijvoorbeeld het publiek in de gaten te houden.
  4. Neem de leiding: neem bij een ongeval en stuur bepaalde mensen aan en vertel wat zij moeten doen.

Mijn ervaring

Ik heb een goede ervaring met de tips van het bedrijf G4S. Ik ben zelf ambulancebroeder en doordat ik minder gespannen ben, kom ik ook minder onzeker over. Ik probeer altijd duidelijk te vermelden dat ik de mensen probeer te helpen en meer niet.